La France vs. Down Under

wild pig
Frankrijk heeft het tegenoffensief richting de Nieuwe Wereld geopend. Wild Pig luidt één van de wapens. De Fransen leggen het, als het om wijn gaat, al jaren af tegen landen als Chili, Australië en Zuid-Afrika. In ieder geval voor wat betreft de verkoopcijfers.
Met regelmaat dronken we Australische Shiraz, een volvette rode wijn met een duidelijk karakter. Nou gaf Ilja Gort al aan dat de Aussies de Syrah-druif hadden gepikt van de Fransen, deze hadden omgedoopt tot Shiraz en er loodzware dodemanswijnen van maakten. Met dit in mijn achterhoofd greep ik terug op het origineel. Maar dan in een Nieuwe Wereldjasje; een Frans wijnhuis dat zich Wild Pig noemt – dat getuigt van lef en waarschijnlijk nog meer van hoge nood.
De Syrah van Wild Pig is herkenbaar voor Shiraz-liefhebbers maar heeft – je ne sais quoi – uhm, subtiliteit. Dat is het. En dat moet ik Gort nageven. Met de internationale naam en de smaakvolle vormgeving gaat Wild Pig een mooie toekomst tegemoet. Wellicht is hier sprake van de Wet van de remmende voorsprong?

P.S.: Maarten, hoe vind je mijn schaduwtje?

Advertenties

5 gedachtes over “La France vs. Down Under

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s