Down the drain (Hardy's Bin 343)

drain
Om precies te zijn: Hardy’s Bin 343 Cabernet Shiraz 2005. Prijs: nog geen drie euro bij AH. Reslutaat: kon zo in de gootsteen. Ik keek de wegkolkende rode vloeistof nog nieuwsgierig na, benieuwd of Australische wijn op het Noordelijk halfrond eigenwijs tegen de richting in draait.

OK, de kleur was prima, maar daar hield het zo’n beetje meteen mee op. Neus: die trek je er snel weer uit, opdringerig. Smaak: hard en ongenuanceerd. Afdronk: hoofdpijn (de volgende ochtend). En ik was daar niet alleen in dus hebben wij gelijk. Weggooien die handel. Betaal een eurootje meer voor die Lidl-Shiraz en je zit gebeiteld.
Nou heb ik wel nog twee Bonus-flesjes Hardy’s gescoord (type Crest). Hopelijk en als het goed is zijn die van een andere kwaliteitsorde. ‘You pay more, you get more.’ Toch?
Er is toch iets raars aan de hand met dat Hardy’s: op de website voor de Europese markt komt de Bin 343-variant helemaal niet voor! Wel een bannertje met een Nederlandse vlag en de tekst: klik en win. Als je dat doet kom je op een aantrekkelijke Nederlandstalige website waar reizen naar Australië zijn te boeken (voor de spotprijs van minimaal 3.600 euro) onder leiding van… Hubrecht Duijker. Misschien bedoelden ze: klik en wijn?

Trouwens, wist je dat de afbeelding van dat putje helemaal geen foto is? Neen, het is een olieschildering op canvas van de in Korea geboren Amerikaanse kunstenaar Jimin Lee.

Advertenties

3 gedachtes over “Down the drain (Hardy's Bin 343)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s