Gedronken/Niels van Laatum

Nouveautés

globe
Twee nieuwigheidjes bij één gelegenheid. Kan je zomaar overkomen. Mij in ieder geval, terwijl me laatst een goed glas wijn werd ingeschonken. Maak kennis met de Vinoglobe en Tritan-glazen.

De Vinoglobe (zie foto) is een vinding waardoor je niet alleen geen nare druppels (rode) wijn lekt, maar tegelijkertijd zuurstof toevoegt bij het inschenken. Oftewel, decanteert. Nou is dat een begrip dat zijn voor- en tegenstanders kent. Geadviseerd bij wijnen met veel tannines, menen sommigen. Ilja Gort vindt dat maar onzin:
Wijn uit de supermarkt met teveel tannines moet je:
1. Wegkieperen
2. Cadeau geven aan iemand waar je een hekel aan hebt
3. Decanteren, maar dat resulteert er zelden in dat die wijn dan opeens wél lekker wordt.
4. Niet meer kopen

Ik merkte er persoonlijk weinig van (de wijn in kwestie was al zó lekker). In ieder geval geen vlekken op het tafelkleed. Soit.
Via de ene vinding klokte het rode goud in de volgende: Tritan-glazen, moeilijk breekbaar drinkgerei van de Zwitserse glasfabrikant Schott Zwiesel. Ruime, heldere glazen waaruit het goed drinken is en die ook nog eens lang mooi blijven én meegaan. ‘Klinkt’ bijna te mooi om waar te zijn…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s