Een vondst bij de Vomar

broken-wine-bottleNiet gedronken: Señorio de Val Reserva 2001 Valdepeñas
Hopend op een heuse trouvaille trok ik deze fles achter uit het rek bij de Vomar. Verstopt achter een populaire collegawijn. Wie weet was hij over het hoofd gezien, een achtergebleven schat wellicht.
Vol verwachting plopte ik thuis de kurk uit de hals. Ter inspectie draaide ik hem om. Droog. Geen spoortje rood te bekennen; alarmbellen begonnen te rinkelen. Deze wijn had inderdaad lang en goed verstopt gestaan, veel te lang. Met de naar bruin neigende, onwelriekende inhoud kon ik echt niemand een plezier doen. Hoewel, misschien de buurman; als hij het leeggoot in zijn tuin om de katten weg te houden.
Maar nee, uiteindelijk werd Señorio de Val dikke vrienden met de gootsteen. Niet voor niets hebben we met elkaar afgesproken – toch, Ilja? – dat we geen vieze wijn drinken. Alleen is ‘overleden’ in dit geval een betere omschrijving dan vies.

Tip voor extra dramatisch effect: draai de fles een paar keer snel rond terwijl je hem leegkiepert. Zo snel heb je nog nooit wijn zien wegkolken. Prachtig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s