Thuis een wijnproeverij organiseren

Mijn credo: gewoon doen. Lachen, mits je zorgt dat het niet te serieus is. Nou, dat is bij mij in ieder geval gelukt. Lees hier een uitgebreid verslag over de proefsessie van de inhoud van een gemengd doosje-wijn(.nl). Of boek een wijnworkshop!

Omdat ik merk dat er best gezocht wordt op ‘thuis een wijnproeverij organiseren’, hier wat tips (die voor mij werken):

  • Nodig niet al te veel mensen uit, wil je zelf de regie houden. Je weet zelf wel wat je prettig vindt. Ik denk aan 5 tot 8 man (of vrouw).
  • Bedenk vooraf een thema of invalshoek (Bourgogne, rosé, onder een tientje). Dan kun je beslissen of je zelf de wijn regelt of bijvoorbeeld iedereen een fles laat meenemen. Hangt er ook vanaf wat het mag kosten.
  • Vraag niet teveel van je gasten, ze moeten er vooral lol in hebben. Laat ze in hun eigen bewoordingen een (min of meer onderbouwd) oordeel geven. Leg die naast elkaar en zie de verschillen!
  • Het leukste vind ik om vastgeroeste wijndrinkers eens op andere gedachten te brengen of beginnende nieuwe smaken te laten ontdekken.
  • Ook leuk is om enkele aspecten van de wijnen pas achteraf te onthullen, zoals de prijs – altijd leuk als je die moet inschatten. Of doe een blindproeverij.
  • Zorg voor een lekker hapje erbij, de meeste mensen vinden wijn dan ineens veel lekkerder.
  • Een spuugbak kan handig zijn, hoewel mensen die zelden een wijnproeverij hebben meegemaakt uitspugen raar vinden. En slurpen ook nog eens smerig!
  • Doe niet al te moeilijk over witte ondergronden, helder licht en een geurloze ruimte. Dat doe je maar bij je wijncursus. Het moet wel gezellig blijven!
  • Proef en drink lekker mee zonder de professor uit te hangen, maar slinger gerust quasi nonchalant enkele wijnwetenswaardigen over tafel.
  • Ten slotte: ontspan, geniet en maak er een leuke middag of avond van!

Heb je geen tijd, zin of kennis genoeg om een proeverij te organiseren, boek dan een wijnworkshop bij je thuis. Hier lees je alles over wat we voor je doen en hier een voorbeeld van hoe zo’n gezellige avond er uit kan zien. Nu al interesse? Bel dan 06-52 65 07 87 of stuur een e-mail naar nezpourvin@gmail.com.

2 gedachtes over “Thuis een wijnproeverij organiseren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s