Wijnnieuws uit Frankrijk

Gister dronk ik een wijn uit de Côtes de Marmandais: Elian da Ros 2009. Mooi zwoel kruidig rood. Zelf meegenomen en helaas zie ik hem in Nederland nergens te koop. Le vin est un fête – ce vin est un fête. Staat er op de fles. Nou, ze hebben gelijk!
Een stukje noordelijker ligt Bergerac, ook al zo’n fascinerend wijngebied. Met het zoete van de Monbazillac, de stevige Pécharmant en vele andere soorten en smaken bieden ze voor elke wijnliefhebber wel iets. En betaalbaar. Om het ons makkelijker te maken is er een geheel nieuwe website gelanceerd: www.bergerac-wijnen.nl. Kleurrijk en met vooral informatie voor (oeno)toeristen en smulpapen. En heel handig, in het Nederlands! Hoewel er hier en daar nog wat Frans tussendoor schiet. Soit.
Ten slotte, nog wat verder noordwaarts; Bordeaux. Om aan te tonen dat daar niet alleen onbetaalbare en onbereikbare grand cru’s vandaan komen is de actie ‘Bordeaux op zijn Best’ 2011 van start gegaan. Begin juni selecteerde een professionele wijnjury 112 wijnen van tussen de 5 en 25 euro. Binnenkort verschijnt een boekje met die selectie, dat ook wordt uitgedeeld tijdens Bordeaux-borrels voor consumenten in Amsterdam in september en november. Wordt vervolgd. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s