Galapremière elBulli-film Pathé Tuschinski

Nederlandse topkoks op een rij

Gisteren was ik te gast bij de galapremière van de niet meer zo heel nieuwe, maar boeiende documentaire over voormalig Spaans toprestaurant elBulli: Cooking in Progress. Een seizoen uit het leven van een driesterrentent en zijn geniale uitbater Ferran Adrià. De man is een proefmachine; met opengesperde, starende ogen werkt hij gerechtje na gerechtje naar binnen in de zoektocht naar de perfecte samenstelling. Met liefst een zo shocking mogelijk effect op de smaakpapillen van de uiteindelijke gast. Mooie film. Ga zelf maar kijken: vanaf 1 september in de bioscoop.
Nu het feest. Het was een blacktie-party met BN’ers, topkoks en geslaagde zakenmensen. Nou, en ik dan. Nogal dik aangezet waarbij een bepaald champagnemerk op niet te missen wijze onder je aandacht werd gebracht. Die van het merk dat – hoe zal ik het zeggen – kennelijk moet bij dit soort feesten. Zoek verder zelf maar uit wat ik bedoel. Hoe dan ook zeker niet ’s werelds beste bubbel, maar wel die met de beste marketing. Neem alleen al de jongedames die zich tussen de feestgangers begaven om de glazen gevuld te houden. Het vergt heel wat karakter om tegen zoveel schoonheid nee te zeggen. Een briljante zet, al zeg ik het zelf.
Bij lekker eten hoort lekkere wijn. De hapjes van topchefs als Mario Ridder en Niven Kunz waren goed tot briljant. Die van Ron Blaauw vielen wat tegen. Niemand deed echter zijn best een combinatie met een glas wijn te promoten. Vreemd. Er waren wijnbars, dat wel. Die werden bemand door ingehuurd horecapersoneel dat niet namens de wijnleverancier (L’Exception Lenselink) kon spreken. En aan ijsblokjes en water om wit en rosé te koelen had ook al niemand gedacht. Een gemiste kans. De Layers van Peter Lehmann sprong er niettemin positief uit (andere wijnen zie wijndagboek). En, vooruit, nog maar een bubbel om mee af te sluiten. Niet te weerstaan. Die promotiedames.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s