evenement/Gespot/wijn

VEUT wint Wine Innovation Award 2011

Een hip Spaans wijndrankje won zondagmiddag 4 september de eerste Wine Innovation Award. De prijs werd uitgereikt tijdens de Wereldse Wijndagen bij DGS Wijnkopers in Waddinxveen. De award, een initiatief van DGS, was voor VEUT (espumoso de uva tinta); een laag-alcoholische wijn (4,8%) met koolzuur. De jury, met o.a. Harold Hamersma, beoordeelde alle inzendingen op basis van hun unieke, creatieve en commerciële kracht. Winnaar VEUT springt in het gat van de vervagende grens tussen bier of wijn en versterkte dranken. Het is gemaakt van garnacha-druiven, waarvan de rode wijn wordt vergist op lage temperatuur. Onder druk wordt daar koolzuurhoudend bronwater aan toegevoegd. Het laat zich makkelijk drinken uit de fles en is, goed gekoeld, een lekker fris drankje met een wat kersige, cassis-achtige smaak. Een beetje als tinto de verano, maar dan minder zoet en met minder bubbels. Kortom, een zonnig bbq-drankje dat het best goed zou kunnen gaan doen. Volgend jaar misschien, als er weer een zomer is. Want dat moeten we nog maar afwachten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s