Eerste wijnbar van Utrecht

Interieur wijnbar VinVin Utrecht

Er borrelt wat in Utrecht. Op een of andere manier kom ik, als het om wijn gaat, de laatste tijd steeds vaker in de Domstad uit. Proeverij van Vinoo, wijntje drinken met de jongens van Douro Prime, een afspraak met wijnschrijfster Mariëlla Beukers volgende week. En gisteravond ontmoette ik er de heren van Doosjewijn.nl om te kijken waar we elkaar kunnen vinden als het gaat om communicatie, social media en internettechniek. Hoe of wat, dat merk je binnenkort vanzelf.
Hoe dan ook, vanuit Utrecht klinkt een geluid van ‘Hé, wij zijn er ook als je van wijn houdt’. Als een puberende tiener die zich wil laten gelden ten opzichte van zijn volwassen stadse broeders. Iets van een tegenbeweging richting het schijnbaar onneembare wijnbastion dat Amsterdam heet.
Eén van de initiatieven die dat gevoel versterkt is wijnbar VinVin, sinds januari dit jaar geopend in de de Predikherenstraat, vlakbij de Neude en de Oudegracht. De eerste wijnbar van Utrecht is lekker losjes ingericht. Veel hout, strakke barkrukken en een nog originele bakstenen muur achter de bar. Ondanks de exclusieve focus op wijn is de bar openhartig en toegankelijk, als een kroeg waar je je vrienden treft. De wijnkaart kent een evenwichtige opbouw en met een riant aanbod aan wijnen per glas is het geheel aan jou hoe je avond wordt. Ga je op safe, of op avontuur? Wees gerust, je kunt altijd eerst even proeven voor je besluit je een glas te laten inschenken door de deskundige eigenaars. Eén van hen is Isaac Kaemingk, een jonge versie van Jim Morrison (zonder de drugs, de hysterie en de opruiende teksten – tenminste, voor zover ik dat kan inschatten) die een rugzak vol kennis en ervaring opdeed bij Okhuysen. ‘De belangrijkste horecabobo’s in Utrecht zijn allemaal al een keer komen kijken’, vertelt hij. ‘Om met eigen ogen te zien wat we hier hebben opgezet.’ Er is kennelijk niet veel eigen ondernemersinitiatief in Utrecht. Kaemingk zegt met VinVin het gat op te vullen dat gaapt tussen de meest eenvoudige uitgaansgelegenheden en het allerhoogste horecaniveau in Utrecht. VinVin is een prettige tent. Misschien nog iets te bescheiden, zelfs. Want met een sfeer die er mag zijn, met veel jonge mensen en een serieuze selectie fantastische wijnen, gun ik VinVin een bruisende toekomst.
Behalve wijn drinken kun je bij VinVin lekkere hapjes eten, proeverijen bezoeken en cursussen en masterclasses volgen. Doen.
WIJNBAR VINVIN
Predikherenstraat 19
3512 TL Utrecht
telefoon: 030 75 23 936

2 gedachtes over “Eerste wijnbar van Utrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s