Rimon Winery granaatappelwijn

Wijn is een drank gemaakt van druiven, om precies te zijn van de vitis vinifera. Zo is me ooit geleerd. Rimon Winery is een Israëlisch bedrijf dat een drank maakt van het sap van vergiste granaatappels en dat ook wijn noemt. Sterker nog, ze hanteren exact dezelfde werkwijze als het gaat om de productie ervan. Gisting in klimaatgecontroleerde tanks en vervolgens maandenlange rijping in Franse, eikenhouten vaten. Ze zijn, kortom, bloedsinaasappelserieus.
Het moet gezegd, de flessen zien er gelikt uit. Mooie vormen en goede layout. Daar kan menig wijnmaker niet aan tippen. Granaatappels zijn ook nog eens erg gezond, net als druiven, dus daaraan kan het allemaal alvast niet liggen. Nu nog de smaak. Nee, we beginnen uiteraard bij de kleur. Ik heb zelf een fles uit een nieuwe serie witte flessen opengetrokken: de Red Semi Sweet. Het is een sappig rood drankje dat neigt naar dakpanbruin. Eén ding is zeker, op de neus is ie niet gemaakt. Eraan ruiken draagt niet bij aan de smaaksensatie. Dat doe je als wijndrinker uit gewoonte, maar echt lekker is het niet.
Je moet even wennen aan de smaak – omdat het zo anders is: behoorlijk wat body, wat tannines lijken er ook in te zitten en verder is het een rijke, iets wrange, fruitsmaak. Een soort granaatappelsap on steroids. Gekoeld geschonken en gedronken beviel ie me eigenlijk prima. Na de inspanning van een potje tennis bleef ik er aangenaam fris onder. Misschien iets meer voor de zomermaanden, deze semi sweet. Hoewel het absoluut niet té zoet is. Het is geen wijn, qua smaak, maar een slecht product is het zeker niet. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de andere varianten. Er zijn er inmiddels acht: van Pomegranate Sparkling tot Pomegranate Port-style Wine en alles daar tussen in.

En of het ook echt wijn mag heten? Geen idee. En frankly my dear, I don’t give a damn.

Rimon Winery granaatappelwijn is in Nederland verkrijgbaar via: Sambation.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s