Nieuw: De Rainbow Wijngids

De Rainbow Wijngids van Mariëlla Beukers

Vers van de pers: De Rainbow Wijngids van Mariëlla Beukers. Veel verser wordt het niet want vanavond was de officiële lancering van dit kordate boekwerkje. En dat is dan ook de laatste wijngids die ik doe hoor, dit jaar.
Goed.
De Rainbow Wijngids is handzaam, kleurrijk en stevig – dankzij de hardcover. Dat is goed voor de levensduur en maakt hem minder weggooifähig dan de concurrentie. Het leuke aan deze gids is dat er uitgebreid aandacht is voor kleine wijnimporteurs. Mensen die met hart en ziel achter hun wijnen staan, vaak zelf er op uit gaan om deze in te slaan en schattige nichemarkten bedienen als ‘rode bubbels’. De indeling is daarom logischerwijs op alfabetische volgorde; naar importeur. Maar zo logisch is dat niet. Want als lezer wil je makkelijk zoeken. Nee, makkelijk vinden! Dan is een inhoudsopgave met namen van importeurs die luiden ‘Walsende Wijn’ of ‘Mijn Eigen Wijn’ nauwelijks behulpzaam. Ook opvallend is de waardering van de wijnen. Die gebeurt met behulp van sterren, waarbij één ster een onvoldoende betekent en vijf sterren de absolute top. So far so good. Maar wat blijkt: ongeveer negentig procent van de beschreven wijnen hebben drie sterren – oftewel, lekker. Tja.
Wel weer fijn zijn de heldere toelichtingen per importeur, de qr-codes voor de mobiele brigade én de tienprocentkortingregeling. Plaats je via deze gids een eerste bestelling bij één van de importeurs, dan geven de meeste je meteen tien procent korting. Dan is zo’n boekje weer snel terugverdiend.

De Rainbow Wijngids
ISBN 978 90 5831 589 2
Prijs 19,95
www.mmboeken.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s