Zelf je wijn meenemen (BYO)

Bring your own in Australië

In Australië al jaren de normaalste zaak van de wereld: BYO, oftewel Bring Your Own. Voor dat je uit eten gaat even langs de ‘liquor store’, mooi wijntje (of iets anders) uitkiezen en dan meenemen naar het restaurant. Waarom? Veel restaurants down under hebben (of hadden) geen vergunning om alcohol te verkopen. Slim opgelost. Kost je hooguit wat kurkgeld.

Bij kookstudio De Kookerij in Noordwijkerhout hebben ze daar een geheel eigen variant op bedacht: de Workshop BOB (Bring your Own Bottle – of Bottles). Wat blijkt namelijk? In Zuid-Holland schijnen zich de meeste privé-wijnkelders van Nederland te bevinden. Daar liggen prachtige te wijnen te wachten op het ideale moment om ontkurkt te worden. Het liefst in combinatie met heerlijk eten. De Kookerij nodigt de eigenaars van die kelders van harte uit hun eigen wijn mee te nemen om daar in overleg mooie gerechten bij te koken. Dóór de gasten, of vóór de gasten. Door een bekende chef-kok bijvoorbeeld.
Workshop BOB staat onder leiding van een wijnexpert, die de door de gasten meegebrachte wijnen toelicht, op waarde schat en van smakelijke anekdotes voorziet.

De workshop duurt ongeveer 2,5 uur. Inclusief welkomstglas, amuse en klaargemaakte gerechten van de avond. Vanaf 20 personen. Prijs 95,- euro p.p.

De Kookerij Culinary College
Walserij 66
2211 SL  Noordwijkerhout
T 0252 – 62 93 00
info@kookerij.com
www.kookerij.com

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s