Wijnadviseurs bij PLUS supermarkten

Zo herken je de PLUS wijnadviseur

De Bilt, 6 juni 2012 – Gisteren is de eerste lichting cursisten van de opleiding tot ‘PLUS wijnadviseur’ afgestudeerd. De PLUS ondernemers en medewerkers ontvingen uit handen van Master of Wine Frank Smulders en wijnschrijver Harold Hamersma in het Nederlands Wijnmuseum in Arnhem het felbegeerde diploma ‘PLUS wijnadviseur’. In maart vorig jaar startten de eerste 72 enthousiaste deelnemers met de opleiding, die uniek is voor het supermarktwezen.

Dé wijnautoriteit binnen de supermarkten
De opleiding tot ‘PLUS wijnadviseur’ is de volgende stap in het streven van PLUS de positie als dé wijnautoriteit binnen de supermarkten verder uit te bouwen en versterken. De speciaal voor PLUS ontwikkelde opleiding bestaat uit zes bijeenkomsten gedurende een jaar op verschillende locaties. In een kookstudio bijvoorbeeld, waar het combineren van wijn en spijs wordt behandeld. Ook een bezoek aan de bottellijn waar de huiswijnen worden gebotteld is onderdeel van het programma. Het avondgedeelte staat steeds in het teken van de praktijk. Cases van PLUS supermarkten, trends en ontwikkelingen in wijn en de meest gestelde wijnvragen komen hier aan bod. Tot slot gaan de cursisten op wijnstudiereis naar één van de populaire wijnhuizen van PLUS, Château de l’Horte in de Corbières in Frankrijk.

De opleiding leidt de cursisten op voor het internationaal erkende intermediate diploma van het WSET (Wine and Spirit Education Trust) en wordt gegeven door de enige Nederlandse Master of Wine, Frank Smulders. Naast Smulders hebben aansprekende gastdocenten als Harold Hamersma en Onno Kleyn een bijdrage geleverd aan de opleiding van de eerste lichting cursisten van de opleiding voor PLUS wijnadviseur. De tweede lichting van 70 cursisten is onlangs van start gegaan met de opleiding.

PLUS wijnadviseur in de praktijk
De PLUS wijnadviseur is op vaste tijden in de winkel aanwezig en te herkennen aan de speciale wijnsloof en naambadge met ‘PLUS wijnadviseur’. De wijnadviseur heeft een handboek met daarin informatie over alle wijnen in het assortiment en een speciaal notitieblok om een persoonlijk wijnadvies aan klanten mee te kunnen geven. De PLUS wijnadviseur is bovendien in staat om initiatieven te ontplooien om klanten kennis te laten maken met wijnen van PLUS, zoals het organiseren van een wijnproeverij. Kortom, met een PLUS wijnadviseur in de buurt hoeft de klant zich nooit meer af te vragen welke wijn hij moet kiezen. Op de website www.plus.nl is te zien in welke PLUS supermarkten een PLUS wijnadviseur aanwezig is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s