Wijn geeft je vleugels

Klik op het plaatje voor de gehele infographic

De Airline Wine Awards 2012 zijn bekend. Hoewel KLM net geen winnende wijnen schenkt, is het wel de enige luchtvaartmaatschappij die al twee jaar op rij zowel in de categorie ‘wit’ als ‘rood’ in de top vijf staat. 

Vliegticketzoekmachine Skyscanner liet een jurypanel 21 wijnen, die in de economy class van de belangrijkste Europese luchtvaartmaatschappijen worden geschonken, blind proeven. Vooral de competitie in de categorie ‘wit’ was groot, met uitkomsten die zeer dicht bij elkaar lagen.

Wit: Duitsland
De winnende witte wijn is de Peter & Peter Riesling uit de Moezel, Duitsland die wordt geschonken door de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. De Riesling wordt op de voet gevolgd door de Terra Andina Sauvignon Blanc-Chardonnay 2008 uit Chili van KLM. Vorig jaar was Easyjet winnaar in deze categorie. Zij hebben hun wijnaanbod vernieuwd en opnieuw scoren zij goed met hun witte wijn, een Sauvignon Blanc van Louis Mondeville, Pays d’Oc 2011, op een mooie derde plaats.

Rood: Argentinië
In de categorie ‘rood’ waren de uitkomsten duidelijker en werd Thomson Airways (TUI) met een Caubernet-Sauvignon 2011 van Finca La Linda uit Argentinië met duidelijke voorsprong eerste. Op een tweede plaats kwam SAS met een Backhouse Pinot Noir 2011 uit de Verenigde Staten en op nummer drie de grootste Turkse lowcostmaatschappij Pegasus met een Turkse Kavaklidere Angora uit 2011. In de categorie ‘wit’ heeft Pegasus een vierde plaats met een eveneens Turkse Kavaklidere Cankaya 2011. Hiermee zijn Pegasus en KLM de enige maatschappijen die in de top van beide categorieën voorkomen, en voor KLM is dit dus zelfs al het tweede jaar op rij.

De jury
Tom Cannavan, wijnexpert en wijnschrijver, reageerde na de proeverij: ‘Alle juryleden waren het er over eens dat de witte wijnen die worden aangeboden van een constante hoge kwaliteit zijn. Hoewel de kwaliteit van de rode wijnen wat meer varieerde, waren wij toch onder de indruk van het niveau van de wijnen die aan boord worden aangeboden. Deze resultaten tonen aan dat als luchtvaartmaat-schappijen met zorg een wijn kiezen, zij er in kunnen slagen hun gasten aan boord een smakelijke wijn van hoge kwaliteit te schenken. Lufthansa etaleert een van de beste Duitse wijnen met deze prachtige Riesling, terwijl de vakantie van TUI-passagiers letterlijk op hoog niveau begint met een kwaliteitswijn van een Argentijnse producent.’

Het proefpanel was samengesteld uit 12 wijnexperts en internationale reizigers, geleid door Tom Cannavan en bestond ook uit Stuart Fyfe, hoofd sommelier hotel Du Vin in Edinburg, Claire Backler, oprichtster van Case Studies Wine School en Denise Medrano van The Winesleuth.

 

 

 

 

 


(bron: skyscanner.nl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s