Tijd voor een biercursus?

Wijndlogo_het_bierinstituut_beeldmerk2rinkers zijn vaak voormalige bierdrinkers. Ooit – na een hectoliter of wat pils – begonnen met het ontdekken van échte bieren. Veel Belgisch, wat Nederlands en af en toe “exotische” uitstapjes naar Duitsland, Engeland of Ierland. Daarna kwam de wijn. Maar wat blijkt: ‘beer is back!’ 

Ook onder verstokte wijnliefhebbers is die interesse weer helemaal terug. Dus ja, tijd voor een biercursus! Vanaf 12 mei in Scheveningen is er de Basis Biercursus van Het Bierinstituut.

Achtergrond
De Nederlandse en Belgische biercultuur is volop in beweging. Maar ook buiten de Benelux leven de speciaalbieren. Waren het jarenlang de grote merken, die wereldwijd van zich deden spreken, de laatste 10-20 jaar zijn veel kleine brouwerijen in opkomst. Vaak van hoge kwaliteit en onderscheidend in smaak. Het gevarieerde aanbod aan biersoorten en smaken overtreft het proefvermogen van de liefhebber. Ook de professional moet moeite doen om bij te blijven. Deze toename van de keuze maken bier een interessanter product, maar ook complexer voor de gast en thuisdrinker.

De cursus
De Basis Biercursus is een cursus voor bierliefhebbers en beginnende professionals. In vier avonden maak je kennis met de belangrijkste brouwprocessen, de ingrediënten en de verschillende smaakstijlen. Er is uitgebreid aandacht voor het proeven van bier, hetgeen een andere aanpak vereist dan wijnproeven. Geleidelijk aan breidt je biervocabulaire zich uit. Het Bierinstituut is onafhankelijk en hoeft geen assortiment te promoten. Tijdens de cursus proef je ruim 30 bieren. Deze komen van bijna evenveel brouwerijen. Je leert bier kennen vanuit de hele wereld, met een accent op de Benelux en uit diverse prijsklassen. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat er in Nederland te koop is. Tijdens de bier-spijsavond proef je tien soorten bier bij vijf verschillende gerechten.

Meer weten? Klik hier. Of schrijf je hier direct in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s