‘Elzas meest populaire vakantiewijnstreek ter wereld’

elzasVolgens onderzoek van vakantiewebsite Zoover is de Elzas de meest populaire vakantiewijnstreek. Ik was waarschijnlijk net zo verbaasd als jij. Maar wat weet ik er helemaal van. Alsace op zijn Frans, verslaat buurtgenoot Bourgogne maar ook verre vriend Westelijke Kaap in Zuid-Afrika.

Top 5 populairste wijnregio’s (volgens Zoover).

Land Regio Percentage
1. Frankrijk Elzas 6.7%
2. Frankrijk Bourgondië 5.4%
3. Zuid-Afrika Westelijke Kaap 5.2%
4. Duitsland Rijnland-Palts 3.8%
5. Italië Piëmont 3.2%

P.S.: de percentages geven aan welk deel van de bezoekers speciaal voor de wijnen komt. Dus het helpt wel als een bestemming weinig anders te bieden heeft dan wijn. Dan eindig je vanzelf hoger in de ranking. Toch?

Advertenties

2 gedachtes over “‘Elzas meest populaire vakantiewijnstreek ter wereld’

  1. Ja, natuurlijk ben ook ik best wel verrast door dit onderzoek van Zoover, maar van de andere kant, zeg nu zelf: de Elzas heeft bijzondere druivensoorten die hele mooie wijnen voortbrengen.
    Van aperitiefwijnen zoals de Pinot Gris tot aan een grote diversiteit aan kwaliteitswijnen zoals de Tokay Pinot Gris’ en Rieslings. Wat te denken van de feestelijke Cremant d’Alsace die m.i. nagenoeg het makkelijk wint van 90% van alle Italiaanse Prosecco’s of 70% van alle Spaanse Cava’s. Ja zelf menige Champagne legt het af tegen een mooie Cremant.
    Veel producenten hebben zijn de laatste jaren gestopt met het maken van de van oorsprong te zoete Elzaswijnen en de beste producenten zijn in staat geweldige gastronomische wijnen te maken. Ik ben dan ook trots op onze producent/wijnboer: Robert Muhlberger uit Wolxheim.
    http://www.bacchuswijnkoperij.nl/wijnen.html?page=0&district=Elzas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s