Zuid-Afrika: méér dan wijn

1901360_596124267141666_1420920422_nWij wijntijgers zijn vooral in Zuid-Afrika geïnteresseerd vanwege de wijn. Stellenbosch, Franschhoek en Breedekloof, wie kent ze niet. Fantastische gebieden met gewichtige Nederlandsche namen waar klinkende wijnen worden gemaakt. Dat is goed, dat is mooi. Maar niet alles is goed en mooi in Zuid-Afrika.

In de townships is de werkelijkheid: armoede, criminaliteit, mishandeling en ziekte. Doordat duizenden mensen opeengepakt leven onder slechte hygiënische omstandigheden ligt het sterftecijfer hoog. Vooral kinderen en vrouwen hebben er mee te maken: HIV, aids – maar ook aan onschuldige aandoeningen als diarree gaan jongere kinderen dood. Klinkt verschrikkelijk – is het ook – maar er wordt wat aan gedaan!

Onder het motto Preventie door Educatie worden ieder jaar meer dan 10.000 lokale Health Promoters opgeleid om de basis van gezondheidskennis te delen met de mensen in de townships van Zuid-Afrika. Heel pragmatisch soms: handen wassen en tanden poetsen. Maar met educatie en begeleiding voorkomen ze ook dat moeders HIV-besmetting overdragen op hun baby’s.

Kortom, mooi werk! Meer weten over het werk van Health Promoters? Volg ze op: www.facebook.com/TheHealthPromoters.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s