Kijken naar wijn (kan net zo verslavend zijn)

Binge watching, binge drinking. Voor deel 2 van de meeslepende docu-serie Wine Masters geldt: geen van tweeën. Kijk met aandacht, drink met aandacht. Laat je meeslepen in de wondere wereld van Italiaanse wijn en de meest bijzondere wijnmakers – en schenk er een wonderschoon glas passende wijn bij in.

Begin met een glas nebbiolo. Hoeft echt geen barbaresco van Gaja te zijn (maar het mag wel). Daar start namelijk seizoen twee van deze machtig mooi gefilmde serie mee. Angelo Gaja – de man, de mythe – en zijn kinderen die de scepter overgenomen hebben.

Zoals elke aflevering in deze serie is het de combinatie van informatief, onthullend en indrukwekkend die je als kijker aan het scherm gekleefd houdt. Een soort non-fiction-thriller. Haarscherpe beelden, spannend gefilmd en tot in detail in ritme afgestemd op de klassieke muziek die de scènes naar een nog hoger plan tilt. Hulde.

En na één aflevering niet direct naar de volgende. Nee, eerst even in stilte nagenieten. Nog een slok van je glas, de rest van de fles misschien. Laat het bezinken, verwerk het en omarm deze nieuw verworven ervaring. Oké, en dán snel verder naar een andere.
Bijvoorbeeld die aflevering over de man met wie het voor mij allemaal begon: Piero Antinori (zie foto). Ik wens je een fijne reis.

Wine Masters • Season 2, Italy (en season 1, France) bekijk je hier.

Wine Masters • Season 2, Italy from Farmhouse TV & Film on Vimeo.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s